SON DAKİKA: ABD’de kar fırtınası! Görüntüler dehşete düşürdü « Sıradaki Haber

19 Mart 2024 - 09:54

SON DAKİKA: ABD’de kar fırtınası! Görüntüler dehşete düşürdü

Soğuk havayla buluşan sıcak hava, alçak basınç alanına yol açarak yükselir. Havadaki su yoğunlaşır ve fırtına bulutları oluşur. Eğer hava basıncı hızlı şekilde düşerse, -24 milibar veya 24 saatten daha fazla- bu bir ‘bomba siklonu’ olur.

SON DAKİKA: ABD’de kar fırtınası! Görüntüler dehşete düşürdü
Son Güncelleme :

27 Aralık 2022 - 12:36

367 views

Düşük hava basıncı ve şiddetli fırtınayla ortaya çıkan tarihi tipi, ABD’de onlarca insanın hayatını kaybetmesine ve bazı şehirlerin ‘savaş alanı’na dönüşmesine yol açtı. Kuzey Kutbu’ndan güneye doğru ilerleyen Eliot kar fırtınası, hafta sonu ABD ve Kanada’ya ulaştı.

Quebec’ten Teksas’a 3 bin 200 kilometreyi aşan bir uzunluğa sahip kar fırtınasının sınırları, ABD-Kanada sınırındaki Büyük Göller bölgesinden Meksika sınırındaki Granda Nehri’ne kadar uzandı. Batıda Rocky Dağları’ndan doğuda Apalaş Dağları arasındaki ABD eyaletlerinde hava sıcaklıkları normalin çok altına indi, tipi 250 milyondan fazla insanı etkiledi.

Salı sabahı itibarıyla ABD ve Kanada’da can kayıpları 50’yi geçti. Eliot kar fırtınasının beyaz kıyamete dönüştüğü yer ise, New York eyaletine bağlı Buffalo şehri oldu. Amerika’nın Kanada sınırı yakınındaki Erie Gölü’nün kıyısında bulunan Buffalo kenti ve çevresi, kelimenin gerçek anlamıyla buz tuttu. Buffalo ve çevresinde yaşayanlar, tamamıyla buz tutan evleri, iskeleleri ve açılmayan kapıların görüntülerini sosyal medyada paylaşıyor.