YKS açıkladı: 1,6 milyon depremzede adresine dönmezse oy kullanamayacak! « Sıradaki Haber

19 Mart 2024 - 11:03

YKS açıkladı: 1,6 milyon depremzede adresine dönmezse oy kullanamayacak!

2 Nisan Pazar günü oy verme yeri değişiklikleri için işlemler sona erdi. YSK’nın açıkladığı verilere göre, 2 milyon seçmenin 338 bini seçmen kaydını bulunduğu ile taşıdı.

YKS açıkladı: 1,6 milyon depremzede adresine dönmezse oy kullanamayacak!
Son Güncelleme :

08 Nisan 2023 - 14:54

287 views

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yıkımın yaşandığı 11 ildeki milyonlarca insan, deprem bölgesindeki yakın illere ya da Ankara, İstanbul gibi büyük şehirlere göç etti. Depremzedelerin 14 Mayıs’ta yapılacak seçimlerde oy kullanmaları için göç ettikleri kentlerde kayıtlarını da değiştirmeleri gerekiyordu.
Milliyet’ten Ayşegül Kahvecioğlu’nun haberine göre, oy verme yeri değişikliklerinin 2 Nisan Pazar günü itibarıyla sona ermesiyle birlikte, deprem nedeniyle göç etmek durumunda kalan seçmenlerin kaçının bulundukları illerde oy kullanabileceği netleşti.
Yüksek Seçim Kurulu (YSK) kayıtlarına göre, deprem sonrası bölgeden göç eden 2 milyon seçmenin 338 bini seçmen kaydını bulunduğu ile taşıdı. Bu durumda, seçmen kaydını taşımamış 1 milyon 662 bin depremzede seçim günü seçmen kaydının bulunduğu yere dönmezse oy kullanamayacak.