Enkaz altında doğan bebek için binlerce kişi başvuru yaptı! İşte Aya bebeğin son durumu « Sıradaki Haber

23 Nisan 2024 - 12:16

Enkaz altında doğan bebek için binlerce kişi başvuru yaptı! İşte Aya bebeğin son durumu

Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 şiddetindeki korkunç depremlerde Suriye’de çöken bir binanın enkazında dünyaya gelen kız bebeği evlat edinmek için binlerce kişi başvuru yaptı. Annesi doğumun ardından hayatını kaybeden bebeğe Aya adı verildi.

Enkaz altında doğan bebek için binlerce kişi başvuru yaptı! İşte Aya bebeğin son durumu
Son Güncelleme :

10 Şubat 2023 - 13:20

421 views

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Suriye’de de binlerce kişi hayatını kaybetti. Arama kurtarma ekipleri, enkaz altında kalanlar için zamanla yarışırken Afrin’e bağlı Cinderes beldesinde bir enkazın altında doğan Aya bebek, kurtarıldığında hala göbek kordonuyla annesine bağlıydı. Aya bebek kurtarılırken annesi, babası ve 4 kardeşi enkaz altında kalarak hayatlarını kaybettiler.

Enkazın altından çıkarılmasının ardından hastanede tedaviye alınan Aya bebeğin bakımını şimdilik çocuk doktoru Hani Marouf, ”pazartesi günü çok kötü bir durumda hastaneye getirildi, şişleri, bereleri vardı, üşüyordu ve zor nefes alıyordu.” dedi. Şimdilerde bebeğin durumunun daha iyi olduğu öğrenildi.
Aya’nın kurtarılma anı sosyal medyada en çok izlenen görüntüler arasındaydı, enkazdan tozla kaplanmış bir bebek çıkartan adam görülüyordu. Ailenin uzaktan akrabası Halil el Suvaydi, enkazdan çıkartılmasının ardından, Aya’yı Afrin’deki bir hastaneye götürdü.

”GÜZEL BİR YAŞAM SUNMAK İSTİYORUM”
Sosyal medyada binlerce kişi, bebeği nasıl evlat edinebileceklerini sordu. Bir kişi “Onu evlat edinmek ve güzel bir yaşam sunmak istiyorum” derken, Kuveytli bir televizyon spikeri “Hukuki süreçler aşılabilirse, bu bebeğe bakmaya ve evlat edinmeye hazırım.” ifadelerini kullandı.

Hastane Müdürü Dr. Attiah Khalid, dünyanın dört bir yanından Aya’yı evlat edinmek isteyenlerin telefonlarını aldığını belirtti.

Kendisi de Aya’dan dört ay büyük bir bebeği olan Khalid, “Şu anda onu kimsenin evlat edinmesine izin vermeyeceğim. Uzak akrabaları dönene kadar, kendi çocuğum gibi bakacağım.” dedi.