Lübnan’da ilaç krizi derinleşiyor « Sıradaki Haber

26 Nisan 2024 - 16:03

Lübnan’da ilaç krizi derinleşiyor

Lübnan Merkez Bankası, ilaçlar da dahil olmak üzere bazı temel malzemelere para desteğini kesmesi ile ülkedeki ilaç ve akaryakıt krizi gittikçe derinleşiyor.

Lübnan’da ilaç krizi derinleşiyor
Son Güncelleme :

28 Nisan 2021 - 16:16

72 views

Lübnan’da yaşanan güvenlik ve yolsuzluk sorunları sürerken, ekonomik kriz derinleşmeye devam ediyor. Lübnan Merkez Bankasının geçen sene ilaçlar da dahil olmak üzere bazı temel malzemelere yaptığı desteği keseceğini açıklamıştı. Lübnan Merkez Bankası, döviz rezervlerinin tükenmeye başladığı için ilaç ithalatında sıkıntı yaşanacağını ve bazı ilaçlara yapılan para desteğinin kaldırılacağını duyurdu. Desteğin kalkmasıyla ilaçlar daha yüksek fiyattan satışa verilmesi nedeniyle vatandaşlar panik yaşamaya başladı. Fiyat artışı sonucu kaçakçılık faaliyetlerinin artması nedeniyle ülkede ilaç kıtlığı meydana geldi. Ülke genelinde eczaneler ilaç tedarik etmekte zorlanıyor. Eczacı Süheyl Deryan yaptığı açıklamada, “İlaç sıkıntısı yaşıyoruz. Kronik hastaların ilaçları dahil olmak üzere ilaçların tedarikinde düşüş yaşıyor. İlaç firmaları bize az ilaç veriyor. Hala ilaç alamayan vatandaşlar var. Tedarik gelse de vatandaşlara yetmiyor” dedi.

Haber Merkezi

EN ÇOK KAZANANLAR

EN ÇOK KAYBEDENLER

EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

DÖVİZ KURU

BIST100
DOLAR
EURO
BITCOIN
ÇEYREK ALTIN
GRAM ALTIN