Asgari ücret son toplantıya kaldı: TİSK ve Türk-İş’ten ilk açıklama geldi « Sıradaki Haber

28 Mart 2024 - 15:34

Asgari ücret son toplantıya kaldı: TİSK ve Türk-İş’ten ilk açıklama geldi

Asgari ücret son toplantıya kaldı: TİSK ve Türk-İş’ten ilk açıklama geldi
Son Güncelleme :

14 Aralık 2022 - 17:52

363 views

İkincisi gerçekleşen Asgari Ücret Tespit Komisyonu Toplantısı sona erdi. TİSK ve Türk-İş’ten ilk açıklama geldi.

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Genel Sekreteri Akansel Koç açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Daha önceki yıllarda olduğu gibi asgari ücret işveren desteği bu yıl masada, talebimizi yeniledik.”

TÜRK-İŞ Genel Sekreteri Pevrul Kavlak ise şu ifadeleri kullandı: “Rakam konuşulmadı, artık herhalde son toplantıda konuşuruz. Bundan sonraki toplantı son mu olur bilmiyorum ama artık yavaş yavaş rakam konuşulacakatır. Bizim istediğimiz verilerin bir kısmı geldi bir kısmını alacağız.

Son toplantıda inşallah rakam gelir, gelir gelmez de paylaşacağız.

Değerlendirmeyi kendi yönetim kurulumuzla, TÜRK İŞ yönetimi ile yarın sabah değerlendirip, kamuoyuna yarın açıklama yapacağız.

ÜÇÜNCÜ TOPLANTI İÇİN TARİH BELİRLEDİNİZ Mİ?

Şu anda tarih belirleyemedik, sunumların gelmesini bekleyeceğiz, muhtemelen önümüzdeki haftaya sarkar diye düşünüyorum.”

Konuyla ilgili son bilgileri aktaran CNN Türk Muhabiri Alparslan Çınar şu ifadeleri kullandı: “Toplantı bitti, 7 milyon çalışanı doğrudan, dolaylı olarak da vatandaşların tamamını ilgilendiren 2023 yılının asgari ücretinin ne olacağı sorusu bu toplantıda yanıt bulmadı. Yaklaşık 2.5 saat boyunca masada pazarlık sürdü, konular görüşüldü. İlk toplantı geçen hafta yapılmıştı, toplantıda bazı veriler istenmişti, Ticaret Bakanlığı, Hazine Bakanlığı ve TÜİK’ten veriler istenmişti. TİSK ve TÜRK-İŞ masada bu konuları hükümet kanadıyla görüştü.”

EN ÇOK KAZANANLAR

EN ÇOK KAYBEDENLER

EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

DÖVİZ KURU

BIST100
DOLAR
EURO
BITCOIN
ÇEYREK ALTIN
GRAM ALTIN