İstanbul İhracatçılarından 2 milyar 810 milyon dolarlık ihracat « Sıradaki Haber

26 Nisan 2024 - 20:22

İstanbul İhracatçılarından 2 milyar 810 milyon dolarlık ihracat

İstanbul İhracatçı Birlikleri, yılın ilk dört ayında (ocak-nisan), geçtiğimiz yılın aynı dönemine kıyasla, ihracatını yüzde 11 oranında arttırarak, bünyesinde bulunan yedi ihracatçı birliği ile toplamda 2 milyar 810 milyon dolar tutarında ihracat yaptığını açıkladı.

İstanbul İhracatçılarından 2 milyar 810 milyon dolarlık ihracat
Son Güncelleme :

11 Mayıs 2021 - 15:32

70 views

İstanbul İhracatçı Birlikleri (İİB), bünyesinde bulunan 7 ihracatçı birliği ile 2021 yılının ilk dört ayında 2 milyar 810 milyon dolar tutarında ihracat yaparak, geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 11 oranında ihracat artışı sağladı. İstanbul İhracatçıları, ilk dört ayda 179 ülke pazarına ürün sattı ve ülke ihracatındaki payı yüzde 4.5 oldu.En çok ihracat Irak’aİstanbul İhracatçı Birlikleri, yılın ilk dört ayında, değer bazında en fazla ihracatı 204 milyon dolar ile Irak’a gerçekleştirdi. Irak’a en fazla mobilya, kağıt ve orman ürünleri ile su ürünleri ve hayvansal mamuller ihraç edildi. İİB, Irak’ın ardından değer bazında en fazla ihracatı Norveç, Amerika Birleşik Devletleri, Almanya ve Libya’ya gerçekleştirdi. İİB ihracatında Norveç’e gemi ve yat, fındık ve mamulleri; ABD’ye hububat, bakliyat, yağlı tohumlar, mobilya, kağıt ürünleri; Almanya’ya hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ve mamulleri ile fındık ve mamulleri; Libya’ya ise mobilya, kağıt ve orman ürünleri ile hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ve mamulleri ön plana çıktı.

Haber Merkezi

EN ÇOK KAZANANLAR

EN ÇOK KAYBEDENLER

EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

DÖVİZ KURU

BIST100
DOLAR
EURO
BITCOIN
ÇEYREK ALTIN
GRAM ALTIN