Hong Kong’dan sonra şimdi de ABD! Korkutan corona virüs haberi « Sıradaki Haber

19 Mart 2024 - 07:55

Hong Kong’dan sonra şimdi de ABD! Korkutan corona virüs haberi

Son Güncelleme :

29 Ağustos 2020 - 22:52

660 views
1

ABD basınında yer alan habere göre, Hong Kong, Hollanda ve Belçika'nın ardından ABD'de de ilk kez bir kişide, ikinci defa koronavirüs tespit edildi.

2

Nevada'da oturan 25 yaşında bir erkek, nisanda koronavirüse yakalanıp iyileştikten 48 gün sonra tekrar enfekte oldu.

3

Koronavirüse ilk yakalandığı zaman hafif belirtiler gösteren hasta, ikinci kez enfekte olduğunda hastalığı daha ağır atlattı. Haberde, bu durumun dünyada bilinen ilk örnek olduğuna işaret edildi.

4

Nevada Üniversitesinden uzmanlar, iki kez enfekte olan kişideki ilk ve ikinci virüsün genetik açıdan birbirinden farklı oluğunu belirtti.

5

HONG KONG Hong Konglu uzmanlar, bölgede bir kişinin yeni tip corona virüs (covid-19) bulaşıp iyileştikten sonra ikinci kez enfekte olduğunu kanıtladıklarını iddia etti. Hong Kong Üniversitesinde görevli araştırma ekibinin kayıtlara geçirdiği vakanın, 33 yaşında bilişim uzmanı bir erkek olduğu belirtildi.

6

"rthk.com"un haberine göre, nisan sonunda Kovid-19 tedavisi gördükten sonra taburcu edilen erkeğin, bu ay İspanya'yı ziyaretinden sonra yeniden yaptırdığı yeni tip koronavirüs testinin sonucu pozitif çıktı.

7

Uzman ekibi, "genetik dizilimin, hastaya nisan ve ağustos aylarında buluşan virüs türlerinin açıkça farklı olduğunu gösterdiğini" açıkladı. Bilim insanları, "Birçokları iyileşen Kovid-19 hastalarının, enfeksiyona karşı bağışıklığı olduğuna inanıyor ancak bazı hastaların birkaç ay sonra antikor seviyesinin azaldığının kanıtı mevcut.

8

Bulgularımız, SARS-CoV-2'nin, hastalar doğal enfeksiyon yoluyla bağışıklık kazanmış olsa bile soğuk algınlığıyla ilişkili diğer yaygın insan koronavirüslerinde olduğu gibi küresel insan nüfusunda sürüp gidebileceğini ortaya koyuyor " ifadesini kullandı.