Büyükler Avrupa Judo Şampiyonası nda üçüncü kez: « Sıradaki Haber

2 Mayıs 2024 - 00:17

Büyükler Avrupa Judo Şampiyonası nda üçüncü kez:

Büyükler Avrupa Judo Şampiyonası nda üçüncü kez:
Son Güncelleme :

19 Nisan 2021 - 14:42

78 views

Portekiz’in Lizbon kentinde yapılan Büyükler Avrupa Judo Şampiyonası’nı 2 altın madalya ile tamamlayan Türkiye, 1997 yılında Belçika’da ve 2004 yılında da Romanya’da ikişer kez birincilik kürsüsünde yer almıştı. Ay-yıldızlılar üçüncü kez turnuvadan 2 altınla döndü.

Türkiye, Büyükler Avrupa Judo Şampiyonası’nda 2 altın madalyalı başarısında ‘hat-trick’ yaptı. Son olarak Potekiz’in başkenti Lizbon’da sona eren Avrupa Şampiyonası’nda, erkekler 81 kiloda Vedat Albayrak ve kadınlar +78 kiloda Kayra Sayit’in altın madalya ile taçlandırdıkları başarıları, ülke ikinciliğini getirdi.

1997 yılında Belçika’nın Oostente kentinde yapılan Avrupa Şampiyonası’nda erkekler 66 kiloda Hüseyin Özkan ve +100 kiloda Selim Tataroğlu ile iki altın madalya elde eden Türk judosu, 2004 yılında Romanya’nın başkenti Bükreş’te aynı başarısını tekrarladı. Erkekler 66 kiloda Bektaş Demirel ve +100 kiloda Selim Tataroğlu birincilik kürsüsünde yer alarak, Türkiye’ye 2 altın madalya kazandıran judocular olmuştu. – İSTANBUL

Büyükler Avrupa Judo Şampiyonası'nda üçüncü kez: '2 Altın'

FİKSTÜR - Maç Yok

Tümünü Gör

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.