Bakan Elvan açıkladı: Dijital Para Yasası için tarih verildi! « Sıradaki Haber

26 Nisan 2024 - 22:18

Bakan Elvan açıkladı: Dijital Para Yasası için tarih verildi!

Son dakika: Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın 12 Mart’ta duyurduğu Ekonomi Reformları Eylem Planı açıklandı. Takvime göre; Merkez Bankası dijital paranın ekonomik, teknolojik ve hukuki alt yapısını 31 Aralık 2021 tarihine kadar oluşturacak. Merkez Bankası’nın sorumlu olduğu bu eylem için yasa çıkarılacak.

Bakan Elvan açıkladı: Dijital Para Yasası için tarih verildi!
Son Güncelleme :

24 Mart 2021 - 12:47

69 views

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 12 Mart’ta açıkladığı, ekonomiyi yatırım, üretim, istihdam ve ihracat temelinde büyütmeye yönelik Ekonomi Reformları Eylem Planı takvimi, ilgili Bakanlıkların ve kurumların yol haritası belli oldu.

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Ekonomi Reformlarımızın takvimini tamamladık. Bakanlığımızın internet sitesinden ulaşabilirsiniz. Hayırlı olsun” dedi.

DİJİTAL PARA YASASI 31 ARALIK’TA

Merkez Bankası dijital paranın ekonomik, teknolojik ve hukuki alt yapısını 31 Aralık 2021 tarihine kadar oluşturacak. Merkez Bankası’nın sorumlu olduğu bu eylem için yasa çıkarılacak. BDDK finansal tüketicinin korunması, piyasa bütünlüğü ve rekabetin güçlendirilmesine yönelik gözetim mekanizmasını bu yılın haziran ayı sonuna kadar oluşturacak.