Zincir markete giden bir vatandaş, aynı üreticiye ait sütlerdeki fiyat farkını çektiği video ile böyle gösterdi « Sıradaki Haber

19 Mart 2024 - 05:22

Zincir markete giden bir vatandaş, aynı üreticiye ait sütlerdeki fiyat farkını çektiği video ile böyle gösterdi

Zincir marketlerde tartışmalı görüntüler. Tüketici kandırılıyor mu? Aynı firmanın ürettiği aynı özellikteki süt, farklı ambalaja girince böyle pahalılaştı!

Zincir markete giden bir vatandaş, aynı üreticiye ait sütlerdeki fiyat farkını çektiği video ile böyle gösterdi
Son Güncelleme :

08 Nisan 2023 - 7:43

527 views

Hayvancılıkta yaşanan kriz süt ve süt ürünleri üretimini düşürmeye, fiyatları artırmaya devam ederken zincir markete giden bir vatandaş aynı üretici firma tarafından ambalajlanan sütlerde fiyat farkı uygulandığını tespit etti. Görüntüleri sosyal medyada paylaştı.
Süt almak için zincir markete giden bir vatandaş, sütlerin yağ oranlarına ve üreticilerine baktıktan sonra yine aynı rafta yer alan ve üzerinde başka marka yazan sütün oranlarını ve fiyatlarını karşılaştırdı. Ardından da iki farklı markaya aitmiş gibi görünen bir diğer sütün üreticisinin de aynı firma tarafından üretildiğini ortaya koydu. Eline aldığı sütlerin gramajına kadar aynı olduğunu aktaran vatandaş, ambalajları değişince ortaya çıkan fiyat farkını da gözler önüne serdi.
Zincir marketin pazarlama oyununu fark ederek o anları paylaşan vatandaş, “Neden bu 17.50 de diğeri 15.75…” ifadelerini kullandı.
İşte o video: