HABERLER || Erkan Yolaç’ın son durumu nedir? Eşinden açıklama geldi « Sıradaki Haber

19 Mart 2024 - 13:29

HABERLER || Erkan Yolaç’ın son durumu nedir? Eşinden açıklama geldi

TRT’de ‘Evet Hayır’ yarışmasıyla yarışmacılara ter döktüren ekranların usta ismi Erkan Yolaç’ın, “Amerika’da hastaneye kaldırıldığı” haberleri hakkında Asuman Tuğberk Yolaç’tan açıklama geldi.

HABERLER || Erkan Yolaç’ın son durumu nedir? Eşinden açıklama geldi
Son Güncelleme :

27 Ekim 2022 - 14:06

162 views

Sıradaki Haber’e eşinin sağlık durumu hakkında konuşan Asuman Hanım, 3 Temmuz’da başlayan tedavi sürecini anlattı.

“10 GÜNDÜR YOĞUN BAKIMDA”

3 Temmuz’da bir akşam yemeği sonrası yaşadığı bağırsak şikayetiyle acil servise başvurdu. Hastaneye yatışı yapıldı. Bir hafta sonra koronavirüse yakalandığı bilgisi verildi. Korona ile birlikte genel durumu bozuldu ve kan basıncında ciddi düşüş belirginleşti. Daha önce geçirdiği zatürre nüksetti. Bir süre Maslak’ta özel bir hastanede kaldı, 25 Temmuz’da Taksim’de özel bir hastaneye nakledildi. O günden beri nöroloji kliniğinde takibi yapılıyor. Akciğerlerinde bir mantar mikrobu oluştu. Solunum yolu ve idrar yolu enfeksiyonu sebebiyle birkaç kez yoğun bakıma girip çıktı. Bilinci açık. Son 10 gündür yoğun bakım ünitesinde tedavisi devam ediyor. Erkan çok güçlü. İnşallah sağlığına kavuşacak.

ERKAN YOLAÇ KİMDİR?

24 Şubat 1935 tarihinde Kırklareli Babaeski’de dünyaya geldi. Alpullu Şeker Fabrikası’nın revirinde doğan ünlü ismin babası Mehmet Yolaç, Edirne’lidir. Babası Bulgaristan Sofya’dan göç etmiştir. Altı yaşındayken önce İstanbul’a, sonra babasının işi gereği Kastamonu’ya taşındı. Kastamonu’da lisedeyken edebiyat öğretmeni Rauf Mutluay’ın yönlendirmesiyle belediye mikrofonlarından sunum yaptı. Belediye başkanının sunumunu beğenmesiyle tüm anonsları yapmaya başladı.

Üniversitede Güzel Sanatlar Akademisinden 1959 yılında iç mimar olarak mezun oldu. 1960 yılında Ankara Radyosu’nun sınavlarını kazanarak orada çalışmaya başladı. İlerleyen yıllarda Huysuz Virjin, Orhan Boran, Leyla Sayar gibi isimlerle sahnelerde yer aldı. Ancak ‘Evet Hayır’ yarışmasıyla tanındı. Yolaç, 1970 Türkiye güzeli Asuman Tuğberk ile Mart 1976’da evlendi. Göksu adındaki kızı ve Mehmet adındaki oğlu, Amerika’ya yerleşti.