Zihin Nedir? « Sıradaki Haber

19 Nisan 2024 - 01:12

Dünya Değişim Akademisi'nde Uzman Düzce Üniversitesinde Geleneksel Türk El Sanatları okudu

Şirvan YÜCEL

Zihin Nedir?

Zihin çok önemli bir konu, zihin çok yönlü olduğu için bizi çok çabuk yanıltabiliyor. Tam anlamıyla zihin nedir? Bu soruyu Dünya Değişim Akademisi’ndeki Değişim Uzmanına sorduk, etkileyici bilgiler edindik bu
bilgileri sizlerle paylaşıyoruz.

Zihin Nedir?
Son Güncelleme :

30 Haziran 2021 - 13:49

312 views

‘İnsan zihni, açıklaması en zor olgudur. Hiç kimse zihnini tamamen anlayamaz.

Yalnızca gelişimin zirvesine ulaşmış bilge, zihnin tüm yapısını kavrayabilir. Ama bundan önce insan, zihninin en büyük serveti olduğunu anlamalıdır.
Bu anlayış, insanı gizemli sırlarına götüren yolun başlangıcıdır. ‘‘ Zihin” denilen alet son derece güçlü, kudretli ve kuvvetlidir. O yüzden zihin çok yapıcı da olabilir, son derece yıkıcı da. Zihin ile bilinç muazzam bir uyum içinde faaliyet gösterir.

Bir insan bilinçli olduğunda da bilinçsiz olduğunda da zihin çalışmaya devam eder. Zihinsel alandaki düşünceler sürekli etkileşim hâlindedir. Zihin ve ürettiği düşünceler insanlığı bugünkü konumuna getirmiştir.
Zihin olgusunun tarifi güçtür. O yüzden bugüne kadar kimse ”zihin” fenomenini başarılı bir biçimde tarif edememiştir. Aslında zihin bio – elektriksel bir enerji alanıdır. Zihin bütünsel enerji alanı olduğu için
Küreseldir yani bedeni saran bir küre şeklindedir.
Zihin beyne nüfuz etmekte yani beyinde bulunmakta ve beynin aktivitesini desteklemektedir. Zihin bir enerji alanı olduğu için birçok insan bir araya geldiğinde kolektif zihin alanı oluşturmaktadır.
Bu açıdan bireysel zihin ve evrensel zihin alanları söz konuşurdur. Bireysel zihinler, evrensel zihinden beslenerek toplumsal zihin alanını oluşturmaktadır. O yüzden evrendeki her şey, herkesin zihnine
Yansımakta ve toplumu etkilemektedir.

Zihin bir enerji alanıdır ve bu enerji alanında zihinsel aktiviteler gerçekleşmektedir. Yani genelde zihin ve zihinsel içerik söz konusudur. Peki, ” zihin” denilen makinede öfke düğmesine basan şey nedir?
Duygusal enerji alanıdır. Bu enerji alanı zihinsel enerji alanından daha da süptildir. İşte duygusal enerji zihni öfkeyle enfekte etmektedir. Fakat her şey zihinle başlar ve zihinle biter.”