Uzmanından emlak piyasasına ilişkin önemli açıklamalar « Sıradaki Haber

29 Mart 2024 - 11:13

Uzmanından emlak piyasasına ilişkin önemli açıklamalar

Emlak sektöründe yaşanan güncel gelişmeleri sektörün temsilcilerinden Atalay Demirbaş değerlendirdi. Demirbaş, “Sosyal yaşam alanımızın daraldığı bu günlerde, küçük evlerin içinde sıkışıp kalmak istemiyoruz. Bu nedenle şehir merkezinden uzak bölgeler talep görmeye başladı. Hal böyle olunca fiyatlar yükseldi. Bu seyrin özellikle salgın dönemi boyunca devam edeceğini öngörüyoruz

Uzmanından emlak piyasasına ilişkin önemli açıklamalar
Son Güncelleme :

24 Mayıs 2021 - 11:57

56 views

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Nisan ayında satışlar yüzde 124,1 artışla 95 bin 863’e ulaştı. Söz konusu rakam, geçen yıl Nisan Ayında salgın kısıtlamalarının etkisiyle gerilemiş, “yeni normal” dönemle kısıtlamanın gevşetilmesi ve faiz indirimleriyle yeniden yükselişe geçerek aylık ortalamada 100 bin adetleri aştığı belirtiliyor. Yabancılara yapılan konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 416,1 artarak 4 bin 77 oldu. Yabancılara yapılan konut satışlarında, Nisan ayında ilk sırayı 2 bin 9 konut satışı ile İstanbul aldı. İstanbul’u sırasıyla 859 konut satışı ile Antalya, 228 konut satışı ile Ankara, 197 konut satışı ile Mersin ve 131 konut satışı ile Bursa izledi. Piyasadaki güncel gelişmeleri ise sektörün temsilcilerinden Demand Grup Yönetim Kurulu Başkanı Atalay Demirbaş yorumladı.

SİRADAKİHABER.NET

EN ÇOK KAZANANLAR

EN ÇOK KAYBEDENLER

EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

DÖVİZ KURU

BIST100
DOLAR
EURO
BITCOIN
ÇEYREK ALTIN
GRAM ALTIN