Tuzla da farklı branşlarda mesleki yeterlilik kurslarına ücretsiz katılım « Sıradaki Haber

29 Mart 2024 - 12:57

Tuzla da farklı branşlarda mesleki yeterlilik kurslarına ücretsiz katılım

Tuzla da farklı branşlarda mesleki yeterlilik kurslarına ücretsiz katılım
Son Güncelleme :

30 Mart 2021 - 15:41

112 views

Tuzla Belediyesi tarafından Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi iş birliği ile yüzlerce farklı branşta Mesleki Yeterlilik Kursları başlıyor. Ücretsiz gerçekleştirilecek kurslarda başarılı olanlar, sertifika almaya hak kazanabilecekler. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “İstihdama destek vermek amacıyla yüzlerce farklı branşta Mesleki Yeterlilik Kursları başlatıyoruz. Burada başarılı olan vatandaşlarımız alacağı sertifikalar ile daha kolay iş sahibi olabilecekler” dedi.

Tuzla’da işveren firmalar ile iş arayan vatandaşları buluşturan Tuzla Belediyesi Kariyer ve İstihdam Merkezi (TUZKAM), Mesleki Yeterlilik Kursları’na başlıyor. Tuzla Belediyesi ile Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi iş birliği ile yüzlerce farklı branşta başlayacak eğitimlerde başarılı olanlara sertifikaları verilecek. Sanayi, teknoloji, imalat, gıda, tekstil gibi sektörlerde hizmet veren dünyanın ve Türkiye’nin önde gelen grup şirketleri başta olmak üzere, yüzlerce firma ile yapılan çalışmalar kapsamında on binlerce kişiye istihdam desteği sağlanırken, Mesleki Yeterlilik Kursları ile bu sayının artması hedefleniyor. Tuzla Belediyesi tarafından ücretsiz olarak yapılacak kurslara 16 yaş ve üzeri ile daha önceden teşvik kapsamında Mesleki Yeterlilik Kursu belgesi almamış vatandaşlar başvurabilecek. Kurslara başvuracak adaylar, Tuzla Belediyesi’nin internet sitesi ve Tuzla Belediyesi Ana Hizmet Binası’nda bulunan Kariyer ve İstihdam Merkezi ofisinden kayıtlarını oluşturabilecekler.

“SERTİFİKALARINI ALAN VATANDAŞLARIMIZ DAHA KOLAY İŞ SAHİBİ OLABİLECEKLER”

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “İstanbul’un 8 organize sanayi bölgesinden 5’i ilçemizde bulunmaktadır. Ayrıca dünyaca ünlü şirketlere, Türkiye’nin en büyük grup şirketlerine ev sahipliği yapıyoruz. Biz de ortaya çıkan bu iş potansiyeline istinaden Kariyer ve İstihdam Merkezimize başvuran vatandaşlarımızın özgeçmişlerini niteliklerine göre uygun firmalara yönlendiriyoruz. Şimdi ise iş arayanların daha kolay iş sahibi olabilmeleri için yüzlerce farklı branşta Mesleki Yeterlilik Kursları başlatıyoruz. Ücretsiz olarak vereceğimiz kurslarımız neticesinde sertifika almaya hak kazananlar, sertifika aldıkları branşta iş bulmaları daha kolay olacaktır” dedi.

Tuzla'da farklı branşlarda mesleki yeterlilik kurslarına ücretsiz katılımTuzla'da farklı branşlarda mesleki yeterlilik kurslarına ücretsiz katılım

Kaynak: Demirören Haber Ajansı