Süper Kupa, Türk ekonomisine olumlu katkı yapacak. « Sıradaki Haber

19 Nisan 2024 - 17:04

Süper Kupa, Türk ekonomisine olumlu katkı yapacak.

İstanbul Vodafone Park’ta oynanacak Süper Kupa finali tanıtım ve turizm gelirlerini de bir hayli arttırdı. Milyonlarca insanın takip ettiği Liverpool ve Chelsea takımlarının mücadelesi şüphesiz İstanbul ve Türkiye’nin tanıtımı için büyük fayda sağlayacak.

Süper Kupa, Türk ekonomisine olumlu katkı yapacak.
Son Güncelleme :

25 Mart 2021 - 15:46

26 views

Final için Avrupa’dan 50 bini aşkın turist İstanbul’a geldi. Takımlara 15’er bin, sponsorlar için 10 bin bilet ayrıldı.

Türkiye Otelciler Birliği Başkanı Müberra Eresin, gelenlerin ortalama 1 gece kalacağını dile getirip uçak bileti, konaklama ve yeme içme harcamaları ile maçın toplamda toplamda 100 milyon dolarlık gelir sağlayacağını söyledi.

Karşılaşmayı 5 kıtada 215 ülkede yaklaşık 2 milyar kişinin televizyonlardan izlemesi bekleniyor. Bu, İstanbul ve Boğaz’ın tanıtımına büyük katkı yapacak.

Şampiyonlar Ligi finali de 30 Mayıs 2020’de Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynanacak ve İstanbul’da önemli bir turizm trafiği yaratacak.

FİKSTÜR - Maç Yok

Tümünü Gör

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.