Son dakika haberi! Erdoğan: 30 bin doz aşıyı Bosna Hersek’e göndereceğiz « Sıradaki Haber

29 Mart 2024 - 00:49

Son dakika haberi! Erdoğan: 30 bin doz aşıyı Bosna Hersek’e göndereceğiz

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bosna Hersek Heyeti ile ortak basın toplantısı düzenledi. Erdoğan, Bosna Hersek’e 30 bin doz aşı gönderileceğini açıkladı.

Son dakika haberi! Erdoğan: 30 bin doz aşıyı Bosna Hersek’e göndereceğiz
Son Güncelleme :

24 Mart 2021 - 12:20

33 views

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bosna Hersek Heyeti ile ortak basın toplantısı düzenledi. Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 

Bosna Hersek ile ikili ticaret hacmimiz 9 kattan fazla artış gösterdi. Enerji, sağlık, savunma sanayii, turizm, hayvancılık alanlarında işbirliğini geliştirmeyi vurguladık. 

Ticaret hacmimizi kısa zamanda 1 milyon dolara çıkarmayı hedefliyoruz.

(Kovid-19) 30 bin doz aşıyı Bosna Hersek’e göndereceğiz.

DOĞU AKDENİZ’DEKİ GERGİNLİK

Doğu Akdeniz’deki gelişmelerde Türkiye’nin kararlılığı aynen devam etmektedir. Taviz vermemiz söz konusu değil. 

Mısır halkının bizimle ters düşmesini ben düşünmüyorum. Mısır halkı bizimle ters düşmez. Şu anda da atılan adımlar aslında geçici yanlışlığın tezahürü gibi geliyor bana. Bunun yanında yeni bir gelişme. Suudi Arabistan’ın da Yunanistan’la ortak tatbikat olayı söz konusu. Ama bir diğer taraftan da Suudi Arabistan’ın Türkiye’den SİHA talebi var. O da son gelişmeler. Kimin eli kimin cebinde belli değil. Bölgede Türkiyesiz sürecin bu sularda ısınmaya fırsat vermeyiz. Türkiye karar verici konumundadır. Temennim odur ki ısınmadan ılıman bir şekilde bu süreci geçmiş olalım.