Solingen Faciası’nın 28. yıl dönümünde hayatlarını kaybeden 5 Türk vatandaşı için anma töreni düzenlendi « Sıradaki Haber

28 Mart 2024 - 16:57

Solingen Faciası’nın 28. yıl dönümünde hayatlarını kaybeden 5 Türk vatandaşı için anma töreni düzenlendi

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB), Solingen Faciası’nın 28. yıl dönümünde hayatlarını kaybeden 5 Türk vatandaşı için anma töreni düzenledi.

Solingen Faciası’nın 28. yıl dönümünde hayatlarını kaybeden 5 Türk vatandaşı için anma töreni düzenlendi
Son Güncelleme :

28 Mayıs 2021 - 13:55

106 views

Almanya’nın Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti’nde bulunan Solingen kentinde 29 Mayıs 1993 tarihinde Genç ailesinin ”Untere Werner” adlı sokaktaki evi neo-Nazi ırkçı kundaklama saldırısında aynı aileden 4’ü çocuk yaşta, 5 Türk vatandaşı hayatını kaybetmişti.Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı ise yaşanan saldırının 28. yıl dönümü vesilesiyle, Ankara Ulus Meydanı’nda hazırlanan alanda saldırıda hayatını kaybeden Türk vatandaşları anmak ve Solingen Faciası özelinde Avrupa’da Türk vatandaşlarına yönelik saldırı ve hak ihlallerine karşı kamuoyu farkındalığı oluşturmak amacıyla anma etkinliği düzenledi.Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar (YTB) Başkanı Abdullah Eren, programda yaptığı konuşmanın ardından yarın Amasya’ya giderek Solingen’de torunlarını çocuklarını ve yeğenini kaybeden Mevlüde Teyze’yi de ziyaret edeceğini dile getirdi.

www.siradakihaber.net