PKK’lı teröristten ‘Hüseyin Aygün’ itirafı « Sıradaki Haber

23 Nisan 2024 - 09:43

PKK’lı teröristten ‘Hüseyin Aygün’ itirafı

Güvenlik güçlerine teslim olan

PKK’lı teröristten ‘Hüseyin Aygün’ itirafı
Son Güncelleme :

24 Mart 2021 - 12:26

61 views

Dokuz yıl önce dönemin CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün‘ün PKK’lılarca kaçırılıp iki gün sonra serbest bırakılması ‘mizansen’ çıktı. Aygün’ü kaçıran teröristler arasında yer alan “Azat Cüngüş” kod adlı Gürbüz Topçu, soruşturma birimleriyle sözde kaçırmanın ayrıntılarını paylaştı. CHP’li milletvekiline en ufak bir zorlama olmadığını anlatan Topçu şoke eden son dakika bilgileriyle CHP’deki mizansen PKK olayını tüm ayrıntılarıyla ortaya çıkardı.

Kandil’den “CHP’li birisini bulun ve propaganda yapın” talimatı geldi. Aygün’e en baştan kendisine bu eylemin bir propaganda eylemi olduğunu söylemiştik. 
  Hüseyin Aygün, gelmek ve bizimle vakit geçirmek istediğini, teröristlerin yaşantısını merak ettiğini söyledi. 
  Bu işten Aygün de faydalandı, biz de faydalandık. Gideceği gün kendisine hatıra olarak gömleğimi verdim.
  Aygün, hangi örgütten olursa olsun herhangi suçtan bir örgüt üyesi ve bunlara benzer birisi yakalanırsa gönüllü avukatlığını yapar. 

 

Görevden uzaklaştırılan CHP’li Kurum’un eşi de PKK’lı çıktı!

“BİZİMLE VAKİT GEÇİRMEK İSTEDİĞİNİ SÖYLEDİ”

Aygün’e hiçbir zorlamaları olmadığını söyleyen Topçu, şöyle dedi:

“Gelmek ve bizimle vakit geçirmek istediğini, teröristlerin yaşantısını merak ettiğini söyledi. Dostane bir ortamda sohbet ettik. Hem onun için hem de bizim için iyi bir propaganda oldu. Bu işten Aygün de faydalandı, biz de faydalandık. Gideceği gün kendisine hatıra olarak gömleğimi verdim. Bu eylem siyasi propaganda anlamındaydı. Aygün, hangi örgütten olursa olsun herhangi bir suçtan yakalanan örgüt üyesi ve bunlara benzer birisi yakalanırsa gönüllü avukatlığını yapar.”

SÖZLERİ TEPKİ ÇEKMİŞTİ

İddia, Aygün’ün seçim bölgesi Ovacık’ta yaptığı gezi sonrası Tunceli dönüşünde içinde bulunduğu aracın önüne kesen bir grup PKK’lı terörist tarafından kaçırıldığı yönündeydi. Aygün, 2 gün sonra serbest bırakıldı.

Açıklamasında milletvekili olarak tutsak alınmasının Tunceli halkının iradesine bir müdahale olduğunu teröristlere söylediğini aktardı. Aygün, kendisini kaçıran teröristlerle ilgili “Çok saygılı çocuklardı. Sarıldılar, öptüler. ‘Burada bulunan kardeşlerini sakın unutma abi’ dediler” diyerek tepki çekmişti.

GERÇEK 9 YIL SONRA ORTAYA ÇIKTI

Ve CHP’de Hüseyin Aygün’ün PKK tarafından kaçırılması olayında gerçek 9 yıl sonra ortaya çıktı.

2003-2017 arasında PKK içinde yer alan Gürbüz Topçu’nun ifadesi şöyle:

“Aygün’ü tanıyorum. Kendisini CHP’li olarak çevreye tanıtıyor. Örgüte müzahir Demokratik Halklar Federasyonu taraftarı bir kişi. Teröristler arasında Aygün’le ilgili CIA ajanı olduğuna ilişkin değerlendirmeler yaptık ancak ispat edemedik. Aygün’ün Ovacık merkezde olduğunu öğrendik. Bize bu bilgiyi Rüzgar Ahmet kod isimli terörist verdi.

“CHP’Lİ BİRİNİ BULUN VE PROPAGANDA YAPIN” TALİMATI

Bu terörist yanına iki örgüt mensubunu da alarak Ovacık yolu üzerinde Aşağıtorunoba ve Yaylagünü köyleri arasında Aygün’ün aracının gelmesini beklemeye başladı. Araç durduruldu. Aygün’ü bazı konularda tartışma yapmak için araziye çağırdı. Kandil’den gelen “CHP’li birisini bulun ve propaganda yapın” talimatı vardı. Aygün’le birlikte Nenikan noktasına gittik ve beraber vakit geçirdik. Kendisine hiçbir zorlamamız olmadı.

ÖRGÜT DAVALARINA BAKIYOR

En baştan kendisine bu eylemin bir propaganda eylemi olduğunu söylemiştik. Bizimle gelip bu propagandaya ortak olup olmayacağını kendisine sorduk. Gelmek ve bizimle vakit geçirmek istediğini, teröristlerin yaşantısını merak ettiğini söyledi. Dostane bir ortamda sohbet ettik. Hem onun için hem de bizim için iyi bir propaganda oldu. Bu işten Aygün de faydalandı, biz de faydalandık. Gideceği gün kendisine hatıra olarak gömleğimi verdim. Bu eylem siyasi propaganda anlamındaydı. Aygün avukattır. Tunceli’de örgüt davalarına bakar. Aygün, hangi örgütten olursa olsun herhangi suçtan bir örgüt üyesi ve bunlara benzer birisi yakalanırsa gönüllü avukatlığını yapar. Tunceli’de devlet aleyhine çalışan örgütlerin desteğini almak için bu şekilde hareket etmektedir.”

TOPÇU örgütün Türkiye’deki lider kadrosundaydı. Garipuşağı Köyü kırsalında 2010’da 2 askerin şehit edilmesi, bir yıl sonra komiser Cem Kerman ile maçı izleyen öğretmen eşi Dilay Kerman’ın şehit edilmesi, 2012’de İbrahim Ergün’ün öldürülmesi, aynı yıl Ovacık Cumhuriyet Savcısı Murat Uzun’un şehit edilmesi, 2015 ve 2016’da 2 polisin şehit edilmesi, 2016’da Ovacık’ta adliye lojmanlarına bombalı saldırı düzenlenmesi olaylarına karıştı.

Sabah