IMF, Türkiye için büyüme beklentisini açıkladı « Sıradaki Haber

26 Nisan 2024 - 00:26

IMF, Türkiye için büyüme beklentisini açıkladı

IMF, Türkiye için büyüme tahminini bu yıl için yüzde 6, 2022 için yüzde 3,5 olarak korudu.

IMF, Türkiye için büyüme beklentisini açıkladı
Son Güncelleme :

06 Nisan 2021 - 13:47

35 views

Uluslararası Para Fonu (IMF), Türkiye’nin büyüme beklentilerinde değişiklik yapmadı.

IMF’nin “Global Ekonomik Görünüm Raporu”na göre, ocak ayında açıklanan G-20 Görünüm raporunda yüzde 6 olarak tahmin edilen Türkiye’nin 2021 yılı büyümesi, yine aynı seviyede açıklandı. IMF, 2022 yılında Türkiye’nin yüzde 3,5 büyüyeceği tahmini de korudu.

YILSONU ENFLASYON BEKLENTİSİ YÜZDE 12,5

Rapora, enflasyonun bu yıl ortalama yüzde 13,6, yıl sonunda yüzde 12,5 olacağı beklentisine yer verildi. Bir önceki raporda ortalama enflasyon beklentisi yüzde 11,9, yıl sonu enflasyon  beklentisi yüzde 12 seviyesinde bulunuyordu.

KÜRESEL BÜYÜME BEKLENTİSİ YÜZDE 6’YA ÇIKTI

Dünya Ekonomik Görünüm Nisan 2021 raporunda bir önceki raporda yüzde 5,5 olan küresel ekonomik büyüme beklentisi yüzde 6’ya yükseltilirken, 2022 için öngörülen büyüme ise yüzde 4,4’e yükseltildi.

IMF Başekonomisti büyüme patikalarının “tehlikeli şekilde” ayrışmaya başladığına da dikkat çektiği konuşmasında ABD’nin gelişmiş ekonomiler arasında pandemi öncesi GSYH’yi yakalayacak tek ekonomi olacağını belirtti.

Çin için yüzde 8,4 büyüme öngörüldü.

EN ÇOK KAZANANLAR

EN ÇOK KAYBEDENLER

EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

DÖVİZ KURU

BIST100
DOLAR
EURO
BITCOIN
ÇEYREK ALTIN
GRAM ALTIN