Erdoğan ile görüşen Mustafa Destici: “Son bir değerlendirme yaptık, seçimlere ayrı listelerle gidiyoruz.” « Sıradaki Haber

19 Nisan 2024 - 16:05

Erdoğan ile görüşen Mustafa Destici: “Son bir değerlendirme yaptık, seçimlere ayrı listelerle gidiyoruz.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’la bir araya gelen BBP Lideri Destici “Hepimiz ayrı listelerimizle seçime gidiyoruz. BBP seçime hazır” dedi. Destici dün de seçimlerde en faydalı yolun ortak liste olduğunu söylemişti.

Erdoğan ile görüşen Mustafa Destici: “Son bir değerlendirme yaptık, seçimlere ayrı listelerle gidiyoruz.”
Son Güncelleme :

07 Nisan 2023 - 17:12

135 views

AKP, MHP, BBP, Yeniden Refah Partisi ve HÜDA PAR’dan oluşan Cumhur İttifakı’nda ortak liste krizi sürüyor.
Yeniden Refah Partisi’nin kendi logosu ve ismiyle seçime girme talebi önce kabul edilmemiş Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan yaptığı açıklamayla hem Cumhurbaşkanı adayı olduğunu hem de partisinin milletvekilliği seçimlerine tek başına gireceğini açıklamıştı. Bu gelişmelerin üzerine AKP Genel Başkan düzeyinde Yeniden Refah Partisi’ne gitmiş ve ittifaka katılmasını sağlamıştı. Yeniden Refah Partisi’nin adayı Fatih Erbakan’da böylece Cumhurbaşkanlığı adaylığından çekilmişti. Yeniden Refah’ın Cumhur İttifakı’na katılmasıyla birlikte MHP seçime kendi logosu ve ismiyle girmiş böylece Cumhur İttifakı’nda ‘liste’ krizi başlamıştı.
Cumhur İttifakı ortaklarından Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Meclis’te yaptığı açıklamada milletvekilliği seçimleri için en faydalı olacak yolun ortak liste olduğuna dikkati çekmiş, AKP-MHP-Yeniden Refah Partisi’ne işaret ederek “Onların da aynı iradeyi ortaya koymaları gerekiyordu. Şu ana kadar bir mutabakat yok” diye konuşmuştu.
‘SON BİR DEĞERLENDİRME YAPTIK, AYRI LİSTEYLE GİRİYORUZ’
Açıklamaların ardından AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Destici ve beraberindeki heyeti Saray’da ağırladı. Destici görüşme sonrasında yaptığı açıklamada “Cumhurbaşkanıyla son bir değerlendirme yaptık. Hepimiz ayrı listelerimizle seçime gidiyoruz. Büyük Birlik Partisi seçime hazır. Milletvekili listeleri hazır. Biz üzerimize düşen her şeyi yapmış olarak sahaya ve seçmenimizin karşısına çıkacağız. Fatih Erbakan ile de görüşeceğiz” dedi.