Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret suçundan yargılanan Yeşim Salkım hakkında karar « Sıradaki Haber

29 Mart 2024 - 14:33

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret suçundan yargılanan Yeşim Salkım hakkında karar

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret suçundan hakkında dava açılan Yeşim Salkım hakkında karar verildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret suçundan yargılanan Yeşim Salkım hakkında karar
Son Güncelleme :

05 Nisan 2023 - 14:52

1.389 views

Sisi lakaplı Seyhan Soylu, avukatı aracılığıyla savcılığa başvurarak şarkıcı Yeşim Salkım’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret ettiğini ileri sürerek suç duyurusunda bulundu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılan Salkım, dün hâkim karşısına çıktı.
Instagram hesabından İstanbul 36’ıncı Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmanın listesini paylaşan Yeşim Salkım, “Evet, bunu da gördük” diyerek tepki gösterdi.
Hâkim karşısında ifade veren Salkım’ın beraatine karar verildi.

INSTAGRAM’DA AÇIKLAMA YAPTI
Duruşma sonrası Instagram hesabından açıklama yapan Yeşim Salkım, “Bana cumhurbaşkanına hakaretten dosya açılmıştı. Bugün sayın savcımız ve hâkim beraatime, suçsuz olduğuma karar verdi. Ben kimseye hakaret etmedim. Cumhurbaşkanımıza da etmedim. Gereksiz bir şekilde adliyeleri böyle oyalamanın anlamı yok. Bize geçmiş olsun, davayı açanlara da artık ne diyeyim… Yine haklıyım, yine haklıyım” dedi.
HAPSİ İSTENİYORDU
İddianamede Salkım’ın sözlerinin Cumhurbaşkanı’nın şeref ve saygınlığına saldırı mahiyetinde olduğuna kanaat getirilmişti.
Adalet Bakanlığı’nın da suç itibariyle Salkım hakkında kovuşturma izni verdiği kaydedilen iddianamede, Yeşim Salkım’ın ‘Cumhurbaşkanı’na alenen hakaret’ suçundan 1 yıl 2 aydan 4 yıl 8 aya kadar hapis cezasıyla cezalandırılması isteniyordu.