Almanya’dan İstanbul Sözleşmesi ve HDP açıklaması, Türkiye’ye tepki « Sıradaki Haber

24 Nisan 2024 - 15:31

Almanya’dan İstanbul Sözleşmesi ve HDP açıklaması, Türkiye’ye tepki

Almanya, Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmesini değerlendirdi. Dışişleri Bakanı Heiko Maas, sözleşmeden çekilme kararının geriye gitme çabalarını takip ettiğini öne sürdü.

Almanya’dan İstanbul Sözleşmesi ve HDP açıklaması, Türkiye’ye tepki
Son Güncelleme :

24 Mart 2021 - 12:18

92 views

Türkiye, Resmi Gazete’de yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Kararı ile İstanbul Sözleşmesi olarak bilinen “Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi”nden çekildiğini duyurmuştu.

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Ankara’nın kararını eleştirmeye kalktı, kararın “geriye doğru atılmış bir adım” olduğunu savundu.

MAAS: AVRUPA’YA YANLIŞ MESAJ GÖNDERİLDİ

Maas, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılması geriye doğru atılmış bir adım ve Avrupa’ya gönderilen yanlış bir mesajdır. Çünkü bu adım, cinsiyet eşitliğini dünya genelinde geriye itme çabalarını takip ediyor. Hiçbir gelenek, kadınların şiddetten korunmasını tartışmaya açmayı meşrulaştıramaz” ifadelerini kullandı.

HDP’ye kapatma davasına da değinen Maas, “Son birkaç günde gördüklerimiz, HDP’nin kapatılması konusu ve özellikle de İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme tamamen yanlış sinyaller” dedi.