Akşener, ifade için başsavcılığa başvurdu « Sıradaki Haber

29 Mart 2024 - 00:16

Akşener, ifade için başsavcılığa başvurdu

Akşener, ifade için başsavcılığa başvurdu
Son Güncelleme :

29 Ağustos 2020 - 22:08

43 views

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 2016’da hakkında açılan, “FETÖ soruşturması” için konulan gizlilik kararının kaldırılması ve acil bir şekilde ifadesinin alınması için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurdu.

İYİ Parti’den yapılan yazılı açıklamaya göre, Akşener’in başvuru dilekçesi avukatları tarafından başsavcılığa iletildi. Dilekçesinde, milletvekili olmadığı için dokunulmazlığının bulunmadığını belirten Akşener, 2015’te MHP’de olağanüstü kurultay talebi ile hukuki mücadele yürüttüklerini, aleyhte kararlar üzerine İYİ Parti’yi kurduklarını hatırlattı. Bu süreçte, hakkında FETÖ soruşturması başlatılmasına dikkati çeken Akşener, yenilenen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi sürecinde ise, dosyaya, “gizlilik kararı” konulduğunu anımsattı. 

Akşener, dilekçesinde, TBMM’de grubu bulunan İYİ Parti’nin Genel Başkanı olarak, “FETÖ’nün siyasi ayağının araştırılması” için verdikleri önergenin iktidar partisi ve ortağı tarafından reddedildiğini kaydetti. Akşener, 2016-2019 arasında ilgili soruşturmanın neden ilerleme kaydetmediği hususunun açıklığa kavuşturulmasını, FETÖ/PDY mücadelesinin siyasi ayağının beyanları doğrultusunda çok daha hızlı ve etkili tespiti için hakkında yapılan soruşturmanın dosyası üzerindeki “gizlilik kararının” ivedi olarak kaldırılmasını ve ivedi olarak ifadesine başvurulmasını talep etti. -ANKARA Milliyet