Fitoterapi Mantığı « Sıradaki Haber

24 Nisan 2024 - 18:40

İstanbul Üniversitesi Kardiyoloji Enstitüsü Baş eczacı Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi'nde okudu

Dilek KİREMİTÇİ

Fitoterapi Mantığı

Fitoterapi Türklerin kültüründe var zaten. Her 3 evden birinde mutlaka bitkilerden şifa elde etmesini azıcıkta olsa bilen mutlaka var. Buna siz de şahit olmuşsunuzdur. Peki ama hangi mantığın yürüdüğünü bilsek daha iyi değil mi? Tabiki daha iyi. Haydi gelin bakalım konuyu bir de benden dinleyin:

Fitoterapi Mantığı
Son Güncelleme :

17 Ocak 2023 - 14:12

390 views

Kullanılan bitki için önemli ve sağlanması gerekli koşullar vardır:
A.Yetiştiği toprak,
B.Toplanma zamanı saat ve mevsim olarak,
C.Kurutulma şekli güneşte mi gölgede mi,
D.Yabancı maddeler böcek, küf v.b. Karışmamalı,
E.Saklanma ortamı havadar ve nemden uzak olmalı,
F.Böcek ilacı içermemeli,
G.1 yaşında olan bitkiler seçilmeli. Tedavide 2 yıllık bitkiler kullanılsaydı doğa her yıl yeniden yeşermezdi… Her şeyde bir anlam yatmaktadır.

Düşünün…
Bunlar sağlandıktan sonra ürün yapımına geçebiliriz. Bitkilerden çeşitli yöntemlerle içindeki maddeleri alırız. Bu yöntemler sıcak suda bekletme(infüzyon), soğuk suda bekletme sonrasında kaynatma(dekoksiyon), buharla bitki, ye muamele edip uçucu maddelerini almak(distilasyon), kimyasal ile muamele edip içindekileri almak yöntemi gibi gibi gibi söyleyebiliriz.
Bunlardan en çok araya kimseyi sokmadan halkımızın kolayca yapabileceği tıbbi çaylardır. Bu da bitkiye sıcak ya da soğuk suyla haşlayıp 10 dakika bekleyip süzmekten oluşmaktadır. Örneğin evlerimizde yaptığımız nane limon tıbbi çaydır ve hemen hemen herkes kolayca yapabilir. Bu kadar bilginin bilinmesi henüz tam anlamıyla bitkisel ürünün etkinliğini aynı düzeye getirememiştir. Çünkü burada karmaşayı bu nokta oluşturmaktadır işte.

Yani̇ bi̇r standardi̇zasyon eksi̇kli̇ği̇ vardir

Bu her tablette nasıl aynı miktarda kimyasal alıyorsak bitkisel tabletler dede her birinde aynı miktar madde olmalıdır. Yani standart oluşmalıdır. İşte bütün sorun budur. Genede biraz yaklaşabilmek için size şu kadar söyleyeyim: Mutfaklarınıza terazi almalısınız. Bir çimdik ondan, yok bir tutam bundan ile standarda ulaşamayız. Bitkinin tartılması mutlaktır hazırlanırken.
Nasıl ki bir yarayı pansuman yaparken oksijenli su döküyoruz mikroplar ölsün diye içeriden de oksijeni bol bitki çaylarıyla temizlik yapmalıyız. Kara mürver, yaban mersini gibi oksijeni bol bitkilerin tıbbi çayını yapmanızı ve günde 1 defa en azından içmenizi tavsiye edeceğim. Alınan oksijenle içten temizlik başlayacaktır yanı detox başlamıştır.
İbni Sina’nın yaptığı 600 yıllık bir nane karanfil karışımı vardır. Biz bunu geliştirip (inovasyon)
Günümüzde yeniden ürettik. Karanfilin içindeki maddelerden biri olan ÖJENOL içeriden temizlik yapmaktadır. Nanenin MENTOL’ü de buna destek vermekte ve kullanan çok kısa zamanda 1-2 gün içerisinde kendisini çok iyi hissetmektedir. Uzm.Ecz.Dilek Kiremitçi Nane Karanfil Soğuk Çayı adı altında ürettiğimiz ürünümüzü denemenizi tavsiye ederiz.
Ürünlerimizde yüksek oksijenli bitkiler kullanmaya çalıştık ve şu an sektörde ÜTS bildirimleri yapılmış 200 ü geçkin ürünümüz bulunmaktadır. RMD Farma olarak sizlerin yanınızda olduğumuzu ve hep de olacağımızı bildirmekten gurur duyuyoruz.
Bu kısacık bilgilerle biraz olsun aydınlatabilmişsek ne mutlu bize. Bitkiselde ısrarcı olun, bu size yeter Yaradan’dan ötürü…Saygılarımla.
Ben kim miyim…A anlatmadım dimi…Kısaca bahsedeyim:36 yıllık eczacıyım.45’in üzerinde plaketim ve 100 yakın seminerim var. Eskişehir Anadolu Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nden bitkiler üzerine Farmakognozi Uzmanlığı ‘mı aldım.4 yıl çeşitli televizyonlarda Fitoterapi konulu programlar yaptım.6 internet gazetesinde Fitoterapi üzerine köşe yazarlığı yaptım. Bezmiâlem Eczacılık Fakültesi’nde 2 yıl Öğretim Görevlisiydim.19 sene eczane eczacılığı yaptım.11 sene Çapa Tıp Fakültesi’nde hastane eczacısı olarak görev yaptım bunun 6 senesini Kardiyoloji Enstitüsü Başeczacısıydım.1 adet Senin Bitkin Hangisi ismi ile fitoterapi konulu kitap yazdım. Emekli olduktan sonra RMDFARMA’ yı kurdum. Şu an 200 ü geçkin ürünümüzle sektördeyiz.